Ziua Fără Cumpărături: 24 Noiembrie

Bastionul Dogarilor, Cetate. Ora 15.

Sâmbătă, Noiembrie 24, este Ziua Fără Cumpărături – o zi în care te pui la încercare pentru a ieşi din cercul vicios al cumpărăturilor şi a te conecta la viaţă. Oricine poate participa, cât timp petrece o zi fără să cumpere nimic!

Provocarea este simplă: încearcă să duci o viaţă simplă pentru o zi.

Ca şi consumatori trebuie să analizăm produsele cumpărate şi să punem la încercare companiile ce le produc. Care sunt adevăratele riscuri pentru mediu şi ţările în curs de dezvoltare? Este responsabilitatea noastră să căutăm soluţii simple, iar Ziua Fără Cumpărături este un bun început.

Până acum câţiva ani, în Romania nu se putea vorbi despre acest fenomen al consumerismului. Odata cu venirea marilor investitori am început sa fim invadaţi de reclame de tot felul: luminoase, animate, colorate, de super-oferte, super-preţuri, super-marketuri, de hiper-marketuri ş.a.m.d. Toate acestea oferă o mare varietate, dar aceasta nu ar trebui să existe cu preţul mediului sau exploatării ţărilor sărace.

logouri_final.jpg

Ziua Fără Cumpăraturi nu reprezintă doar schimbarea stilului tău de viaţă pentru o singură zi – sperăm sa fie o legătură de lungă durată – ci poate fi chiar o experientă care sa-ţi schimbe viaţa.

Pe 24 Noiembrie oameni din toată lumea vor face un pact cu ei înşişi spre a nu face cumpărături, ca un experiment personal sau ca o declaraţie publică, iar partea cea mai bună: E GRATIS!

Iţi oferim o alternativă simplă la toată nebunia cumpăraturilor şi a obligaţiei de a cumpăra, o zonă cu activitaţi gratuite, unde banii nu au nici o valoare şi unde iţi poti petrece ziua fără să cheltui.

ZONA GRATIS

Ce cuprinde aceasta Zonă Gratis?

Cărţi
Vă punem la dispoziţie o colecţie de cărţi, fanzine, postere, şi alte materiale care pot fi citite în incinta, iar marea majoritate chiar luate acasă.

Calculatoare
Ai un calculator vechi care nu iţi mai foloseşte? Ia-l cu tine iar noi îl vom readuce la viaţă cu un sistem GNU/Linux. Cerinţe minime: procesor 300MHz, 64MB RAM, 1GB harddisk. Dacă ai o configuraţie mai slabă de atât, şi totuşi ai vrea gnu/linux pe el, trimite un mail la wildrat@pusciiSTOPSPAM.nl .

Jocuri
Nu trebuie să dai ture în marile magazine pentru a te juca gratis pe console.

Imprimeuri
Vom avea o serie de modele care pot fi imprimate pe orice material ai la tine.

Proiecţii
Pe lângă toate astea, într-o încăpere separat vor fi proiecţii de filme, în mare parte independente, întreaga zi.

Pentru ajutor, donaţii, detalii sau altele folosiţi wildrat@pusciiSTOPSPAM.nl .

afis ziua fara cumparaturi

There are no comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: